ČLANCI
Kratak osvrt na knjigu 'Vježbe s medicinskom loptom'
Vedran Rakinić pokazuje i dokazuje kako sa jednim sveprisutnim pomagalom trening možemo učiniti jako kvalitetnim i zanimljivim
 

Knjiga 'Vježbe s medicinskom loptom', autora Vedrana Rakinića, pravi je sportski priručnik - podsjetnik koga bi nužno u svojoj kolekciji stručne sportske literature trebao posjedovati svaki sportski trener, nevažno bavi li se aktivno sportom, rekreativno ili je pravi profesionalac u svom poslu.
Na izuzetno lako čitljiv i pregledan način, autor nam opisuje i podsjeća na važnost i svrsishodnost svakodnevnog vježbanja.

U moru kojekakvih komercijalnih pomagala, koje samo što ne vježbaju umjesto nas samih, u želji za boljim tjelesnim izgledom posebice neupućeni troše puno novca na razne sprave i naprave kako bi naporno vježbanje učinili zabavnijim i kvalitetnijim.

Kako je kineziterapija - kad čovjek sam izvodi pokrete - najučinkovitiji i najzdraviji način vježbanja, autor nam pokazuje i dokazuje, kako sa jednim malim gotovo sveprisutnim pomagalom, naš trening možemo učiniti jako kvalitetnim i zanimljivim ciljajući na pojedine mišićne skupine, kao i uvježbavajući specifične pokrete za određeni sport.

Dojmljiva je jednostavnost i razumljivost prikaza vježbi, uz vrlo dobru stručnu (ali ne pretjerano) analizu i objašnjenje.

Kao autorov trener taekwondo-a, prepoznao sam u knjizi upravo one njegove odlike, koje su ga i dovele do majstorskog stupnja.
U knjizi se prepoznaje autorova potpuna predanost onome što govori, objašnjava, prikazuje …i živi!

Na kraju, što još reći ?
U potpunosti uspjela stručna knjiga, sa vrlo jasnim prikazanim vježbama, jednostavno objašnjenim, prihvatljiva za sve sportaše i one koji se takvima osjećaju!

Bravo, Vedran!


 
Autor knjige Vedran Rakinić i ilustrativne fotografije iz knjige, snimljene u Fitness centru MAX u Petrovoj ulici, pod supervizijom Tihomira Horvatha.
 
2009-02-27

 

 
 TK Maksimir
Petrova 164
10000 ZAGREB
info@taekwondo-maksimir.hr
GSM: +385 (0)95 894 72 70
Bratski klub: Taekwondo Zelingrad zelingrad@taekwondo-maksimir.hr
TK Zelingrad 2008: Tihomir Horvath, Marijan Barjašić
 
posjeta
powered by TATA